Verdien av å sette på pause

inspirasjon Oct 07, 2024

Hvert øyeblikk tilbrakt med en hest gir oss mulighet til å stoppe opp og være til stede i nuet på en måte som er helt unik. Dagens episode handler om verdien av å ta en pause. Særlig hvis målet er å bygge en varig, god og robust relasjon til hesten.

Det startet egentlig med en video på Facebook der en mentor snakket om hvor viktig det var å ta en pause når man formidler noe til noen andre. Altså ta pauser i kommunikasjon mellom mennesker. Fordi pausen gjør det mulig for mottakeren å ta imot det du sier og prosessere det. Mangelen på pauser gjør ikke bare kommunikasjonen mindre klar, den blir i verste fall direkte uklar.

Mentoren i videoen illustrerer dette veldig effektivt ved å dele et stykke informasjon uten ene neste pause. Han bare raser i vei, som om det sto om livet. Det ene ordet spiser seg inn i det neste, og opplevelsen er at ordene flommer mot deg, skyller rett gjennom deg og forsvinner. Uten å feste seg, uten å nyansere noe, uten å bety noe. Mens pausen, den overlagte pausen han anbefaler at vi legger inn, den er der for å gi deg luft til å trekke inn det som ble delt som du trekker luft inn i lungene.

Han snakket også om hvor viktig det er å selv være komfortabel med den pausen man lager, og verdien av å motstå å fylle den med noe.

Interessant. Særlig hvis man overfører det til kommunikasjon med hester. Verdien av å ta en pause kan vanskelig overvurderes. Dagens episode handler om nettopp dette.

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...