Hvem var lat, sa du?

velferd Oct 14, 2024

En dansk topprytter kom med et sitat jeg bet meg merke i. Det var et sitat rytteren hadde brukt flere ganger tidligere også: Livet er for kort til å ri late hester. En litt sånn sportsbil-aktig kjekkas-sjargong, som man kan le litt av eller kanskje til og med synes er treffsikker på et vis. For som en leser av romanen min sa en gang, fin historie, men den har ikke så mye med virkeligheten å gjøre, for hester er jo late da.

Men hva mener vi egentlig med lat? Definisjonen på lat er å være uten energi, tiltaksløs eller uvillig til å gjøre noe. Men sitter du selv på en hest som svarer til denne beskrivelsen, så håper jeg ikke du selv er lat, men at du faktisk tar deg bryet med å være nysgjerrig på hvorfor hesten mangler og energi eller oppfattes som "uvillig", fremfor å nøye deg med å lage et slagord, og cruise videre på jakt etter en ny hest som er morsommere å ri.

For hva om hesten har gode grunner for å mangle energi og gode grunner for å være såkalt uvillig? For det har de så godt som alltid... 

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...