Møt Dave Thind / Meet Dave Thind - HP#6

biomekanikk classical dressage hestesport Dec 28, 2020

- With the Feldenkrais method we are always looking for ease, because that is what our nervous system strives for. Hard work isn’t necessarily better, neither for horse nor rider. Sometimes it’s just harder, says the Canadian Guild certified Feldenkrais practitioner Dave Thind who holds a German Trainer A licence and is a Grand Prix level competition rider in dressage and jumping.

I dagens episode tar jeg en nærmere titt på Feldenkraismetoden og hva den har å tilføre ryttere. i den forbindelse har jeg intervjuet en instruktør jeg red for for flere år siden, canadiske Dave Thind.

- Både hestens og rytterens nervesystem foretrekker minste motstands vei. Hard trening er ikke nødvendigvis bedre verken for hesten eller deg, sier canadiske Dave Thind, som har sin trenerutdannelse fra Tyskland og bruker Feldenkraismetoden som en viktig del av sin undervisning.

Dave er en interessant trener, som selv konkurrerer på grand prix nivå i både sprang og dressur. Han er for tiden basert i Massachusetts, USA, men tilbyr korona-vennlig undervisning online. Her en smakebit av det vi snakket om i form av det orignale engelske intervjuet, en norsk oversettelse av highlights og en sesjon med Feldenkrais, så du kan teste det selv her og nå (hvis du befinner deg et sted der du kan ligge uforstyrret på et gulv i ca. 30 minutter):

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...